Крум Зарков: Новото ръководство на БСП иска да  развие партията

Май 15, 2017 Новини БСП в медиите 0 2164

На пленума приехме и бюджет, в който заложихме нови неща

„Амбицията на новото ръководство на БСП е да съхраним растежа и да го развиваме. Имаме потенциал дори да го ускорим“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Крум Зарков в сутрешния блок на БНТ. „Корнелия Нинова се опита и успя да постави за всички членове на бюрото принципи - приемственост между поколенията, баланс в регионите, обновление, но и запазване на опит  в бюрото“,    допълни той. Зарков обясни, че сред поставените задачи пред новоизбраните зам.-председатели на партията са: засилени връзки с местната власт, по-добра работа с общините, по-добра организация в партията. „Няма основания за обвинения към Нинова. БСП е в растеж и подем. Има голяма парламентарна група. Трябва да се очертаем като ясна опозиция и алтернатива, а ИБ трябва не само да даде импулса, но и да капитализира работата на групата, с оглед на бъдещите предизвикателства“, допълни Зарков. Според него всеки ден управляващите доказват, че БСП е била права в предизборната кампания за това, че те отново ще отстъпят от обещанията си.

Народният представител от БСП подчерта, че на пленума е приет и бюджет на партията. „Заложихме нови неща – проектно финансиране на общински и областни организации, които да мотивираме да са по-активни; изцяло нов начин на политическо образование и много по-силна кадрова политика“, уточни той. По неговите думи все повече хора в активна възраст, на които и през ум не им е минавало да се обърнат към БСП, днес се интересуват от партията. „Не искаме всеки един от тях да стане партиен член, но се опитваме да създадем необходимата атмосфера за мисъл, а след това и за действие“, посочи депутатът.

„Ревизията на предишния кабинет „Борисов“, направена от служебния кабинет, беше формална и недостатъчна“, коментира Крум Зарков по повод оценката за работата на служебния кабинет, приета от НС на БСП. „Ние имахме едно предложение – Деница Златева и се гордеем с нейната работа. Не е случайно, че тя получи и такова високо признание“, каза още той.